lauantai 7. maaliskuuta 2020

Mistä tietää että veri virtaa kaduilla?

Lasku on jatkunut, laitoin muutaman tonnin pilkin odottelemaan Finskin mahdollista tipahdusta vieläkin alemmas. Ja oma salkkuni on nyt jo selvästi punaisella. Plääh. En tosiaan taida päästä 100K rajalle tänä keväänä, toisin kuin vielä tammikuussa kuvittelin.

Jonkun verran on tullut kulutettua sotakassaa, mutta lasku on vaan jatkunut. Vielä on sentään käteistä jemmassa kohtuullisesti, taidan nyt jättää sen odottamaan todellista pudotusta eli esimerkiksi nykyisten kurssien puolittumista tai vastaavaa tilannetta. Mitenkään tarkasti pohjalle en tietenkään tule osumaan ostoissani, mutta yritän kuitenkin odotella kärsivällisesti. Nythän ollaan kuitenkin kovasta pudotuksestakin huolimatta yhä vasta suunnilleen viime syksyn luvuissa, eli en itse näe tätä vielä sellaisena tilanteena jossa kannattaisi iskeä halventuneisiin osakkeisiin "all in".

Mutta mistä sen sitten tietää kun todella ollaan kuopassa? No, se selviää varmaan vasta sitten jälkikäteen. Jotkut ennustavat, että pohjalta lähdetään nousemaan jo kesään mennessä. Toisaalta Kiinasta tulee jo uutisia, että teollisuus olisi lähdössä uudestaan käyntiin. Ja toisaalta tämähän voi myös ihan hyvin olla vasta pitkän ja syvän taantuman alkua. Toistaiseksi jatkan taas säännöllisiä kuukausiostojani ja pyrin myös säilyttämään noin kymppitonnin käteisenä odottamassa veren valumista kaduilla.

Salkku ja säästöt ovat nyt arvoltaan yhteensä noin 84 800 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti