tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulusiivousta

 Nyt kun pääsin lopulta yli tuon pitkään roikkuneen 200K tavoitteen, niin päätin maksaa pois koroiltaan syksyllä nopeasti noussutta eli kallistunutta asuntolainaa kymppitonnilla. Se tietysti vääristää kovasti kokonaissäästöjen määrää, mutta säästää pitkän pennin kun lainan lyhentäminen nyt nopeutuu vuosilla.

Ja sitten siivosin salkusta pahimman luuserin eli Lehdon kokonaan pois, siitä tulikin turpaan melkein -90% alkuperäisestä hankintahinnasta. Jatkossa en enää koske tuohon jatkuvien pettymysten tuottajaan  edes pitkällä tikulla... 

Kevensin myös reilusti tappiolla ollutta Teliaa, saattaa olla että ostan sitä osakesäästötilille myöhemmin. Turskan myynnistä syntyy verotuksessa hyödynnettävää luovutustappiota, ja taidan samalla siirtää tuonkin position verotehokkaammalle osakesäästötilille, tuota siirtämistä on ollut tarkoitus tehdä jo vähän pitempään. Enää en pysty paljoa käteistä lisäämään, sitten on OST täynnä. Keväällä toisen lainani korko taitaa nousta ihan reilusti, eli on varmaan syytä varautua lyhentämään sitäkin. 

Muuten olen jatkanut kuukausiostoja indeksirahastoihin. Salkun kokonaisarvo on siis nyt täysin eri kuin viimeksi kirjoitellessani, mutta niin on lainojenkin! "Plussalla" olen nyt +9 prosenttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti