maanantai 20. maaliskuuta 2023

Alkukevään kirous?

Alkuvuosi meni aika hujauksessa, en taaskaan muistanut päivittää blogia. Ja sitten kun muistin, alkoi taas kerran sellainen droppi, että päätin odottaa hetken ennen päivitystä. Sitä ennen päätin kuitenkin tehdä reilummin ylimääräisiä lyhennyksiä lainoihin, koska olin sitä suunnitellut jo kauan, ja nyt olin lopulta päässyt yli 200K tasolle, josta olin päättänyt aloittaa lainojen lyhentämisen. Eli tuumasta toimeen, ja reilusti rahaa puskurista pankille. Ja juuri samaan aikaan asuntoomme joudutaan tekemään jo nyt keväällä pieni remontti. Ja se taas johti siihen, että jälleen kerran oli käteiskassa aika tyhjänä kun jo pari viikkoa lyhennysten jälkeen alkoi tuntua siltä, että alkaa olla niin sanotusti ostopaikka edessä. Eli taas kerran mentiin pörssissä kunnolla alaspäin. Ja oli pakko tunnustaa että olin jälleen kerran onnistunut tyhjentämään käteispuskurini juuri ennen kuin niitä olisi kaivattu.

Vieläkin hieman harmittaa noiden lainalyhennysten ajoitus, koska nyt käteiskassan tyhjennyksen takia ei oikein ole millä ostaa halventuneita osakkeita ja tuo remontti tulee väistämättä aiheuttamaan hieman vyön kiristämistä. Nyt tilanne on kuitenkin taas (ehkä?) vähän tasoittunut, joten taitaa olla parempi vaan niellä harmitus ja jatkaa tavallisia kuukausittaisia sijoituksiani sitkeästi. Eihän sitä oikeasti tiedä mihin suuntaan tästä jatketaan, oliko lasku jo tässä vai ollaanko vasta aloittamassa isompaa dippiä.  

Tuon ajoituksen lisäksi huomaan että minua on alkanut ärsyttää se, että lyhennysten ja kurssien pudotuksen ansiosta koko salkkuni (kaikki sijoitukset ja säästöt) arvo on taas luisunut takaisin reilusti alle 200K tasoille. Jotenkin tuon maagisen rajan yli pääseminen on alkanut tuntua tärkeältä, ja nyt se on taas vähän kauempana oleva tavoite. Mutta katsotaan. Ehkä kevät tuo lopulta nousukierroksia talouteen. Tai sitten tulossa on lopultakin se kauan pelätty taantuma? 

Salkkuni arvo on tänään noin 185 100 €, olen "plussalla" enää n +8%.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti