torstai 19. syyskuuta 2019

Sijoittaja 2019

Osallistuin tänään Sijoittaja 2019-tapahtumaan Finlandia-talolla Helsingissä. Lukuisia hyviä puhujia, mielenkiintoisia esityksiä, ja ilokseni huomasin että pysyin jo aika hyvin jutuista kärryillä. Lisäksi osa esityksiä antoi toivoa, että olen toistaiseksi (ehkä vahingossa?) tehnyt ainakin tietyissä asioissa oikeita valintoja, tai ainakin välttänyt hölmöimmät valinnat. Ja kun pääosa tänään näkemästäni ja kuulemastani oli mielestäni ihan loogista, niin tuntuu siltä, että ehkä tässä harrastaessaan jotain myös on oppinutkin vähitellen.

Rahoituksen professori Vesa Puttonen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta veti kyllä aivan loistavan keynote-esityksen, hän oli minulle täysin uusi tuttavuus. Vaikuttavaa esiintymistaitoa ilmeisen kovan substanssiosaamisen lisäksi! Erityisesti pidin tapahtumassa Inderesin, Osakesäästäjien keskusliiton, Nordnetin ja Pörssisäätiön seteistä. Myös muutamien firmojen toimitusjohtajat tekivät erittäin positiivisen vaikutuksen selkeillä ja luottamusta rakentavilla briiffeillään, joissa ei sorruttu turhaan hypetykseen. Ymmärrän nyt aiempaa paremmin mistä toimareille maksetaan firman käyntikorttina, siis varsinaisen firman sisällä tehtävän työn lisäksi. Esimerkiksi DNA ja Investors House saivat kyllä kovasti plussaa omissa silmissäni. Molemmat siirtyivätkin tarkkailulistalleni ihan jo tämän päivän esityksiensä perusteella.

Sen sijaan joidenkin firmojen hehkutus meni jo niin yli, että alkoi jopa hieman ärsyttää. Ymmärrän kyllä, että omaa firmaa saa mainostaa kun puheenvuoro annetaan, mutta järki siinäkin pitäisi olla mukana. Kun toimari alkaa esimerkiksi puppugeneroimaan "merkityksellisyyden kokemuksellisuuden megatrendistä" menee oma vastaanottimeni valitettavasti kiinni.
 
Tällaisiin ilmaisiinkin pr-tapahtumiin tulisi vielä huomattavaa positiivista lisäarvoa siitä, että ainakin joidenkin firmojen ständeillä tarjottaisiin aamukahvit - me olemme niin kovaa kahvikansaa että Finlandiatalon kahvilan hinnat kirpaisevat. Mutta ainoana oikeasti negatiivisena juttuna pidin kyllä sitä, etten kauheasta yrityksestäni huolimatta onnistunut voittamaan Nordnetin tiskillä olleesta onnenpyörästä lainkaan palkintona olleita himoitsemiani sijoituskirjoja, lohdutukseksi sain toki kaikenlaista pikkukrääsää ja karkkeja. :)

Kaiken kaikkiaan siis hyvä ja mielenkiintoinen päivä! Ensi vuonna yritän ehkä ottaa mukaan vaikkapa kaverin tai sukulaisen, jolla ei vielä ole kokemusta sijoittamisesta?

PS. Salkku tänään plussalla noin 1,5%. Kesken tapahtumaa toteutui myös dippiä odottanut pieni Wärtsilän lisätankkaus. Ilokseni huomasinkin, että salkkuni ja säästöjeni kokonaissumma on tänään jo yli 75 000 €!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti