sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Uusi merkkipaalu saavutettu, 80K rikki!

Lisäsin vielä hieman säästötilille jemmatun rahan osuutta, ja huomasin samalla menneeni uuden rajapyykin yli. Kiva juttu, ja vaikkei se mihinkään konkreettisesti vaikutakaan niin on mukava ajatus että olen onnistunut säästämään ja sijoittamaan jo reilusti yli vuoden bruttotuloja vastaavan köntän "ylimääräistä" rahaa. Eli teoriassa minulla olisi varaa vaikka muutamaan sapattivuoteen elintason juurikaan kärsimättä, jos sellaisia haluaisin pitää. En kylläkään halua, mutta jo pelkkä ajatuskin luo tiettyä vapauden tunnetta.

Ja sekin on ihan kiva ajatus, että vain pitämällä nykyiset sijoitukseni tulee minulle ensi vuonna jo melkein yhden "ylimääräisen kuukauden" palkan verran osinkotuloja. Niistä maksan toki heti verot, mikä ei ehkä ole kovin järkevää, kun kuitenkin sijoitan todennäköisesti rahat samantien takaisin osakkeisiin. Ehkä jo paljon puhuttu osakesäästötili tuleekin pian ajankohtaiseksi. Harmittaa kun osa pankeista ei ole pystynyt vieläkään kertomaan oman vaihtoehtonsa ehtoja ja hintoja.

Alkaa tuntua siltä, että tässähän muodostuu ihan varkain suunnitelma ensi vuoden sijoitusharrastukseen. Todennäköisesti jätämme suunnitellun remontin ihan suosiolla tulevaisuuteen, ja käytänkin nyt säästötilillä olevaa käteisen osuutta säästöistäni siihen, että kun/jos osakekurssit dippaavat kunnolla niin voin ostaa osakkeita alennusmyynnistä hieman reilumminkin. Ja se tapahtuu sitten osakesäästötilin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti