perjantai 27. maaliskuuta 2020

Pulssi on tasaantunut, ainakin hetkeksi

Takana ensimmäinen nousuviikko romahduksen jälkeen. Ja mikään ei takaa, etteikö tästä mentäisi vielä lujaa alaspäin, mutta kuitenkin ilmassa on jo optimismia. Jenkeissä elvytetään massiivisesti ja meillä hallitus hoitaa tonttiaan hyvin. Inhimillinen kärsimys ja yritysten vaikeudet ovat vasta alussa, mutta pörssikursseihin diskontatut kauhut ovat selvästi jo hellittäneet, ainakin toistaiseksi. Onhan tämä ollut melkoista syöksylaskua, oikeasta elämästä ja poikkeusoloista puhumattakaan. Mutta niitä en tässä käsittele, joten sijoitusharrastukseen.

Alkoi syöksyvaiheessa harmittaa, niin kokeilin piruuttani satasella DAX bear-sertifikaattejakin. Ja niinhän siinä kävi, että juuri silloin käännyttiin reippaaseen nousuun, ja nuo erääntyivät sitten arvottomina. Olisi pitänyt myydä heti, mutta pelasin että kääntyisi taas laskuun, toisin kävi. No, tuo nyt oli vain kokeilu ja leikkimistä rahalla, nyt tajuan paremmin miten toimivat. Ja totesin etteivät ole minua varten.

Olen ostellut suunnitelmani mukaisesti sopivina erinä lisää mm. Nestettä. Välillä salkkuni kävi jo miinuksilla melkein -30%, jossa olisin laukaissut isommatkin ostot, kuten aiemmin kirjoitin. Nyt on noustu taas tilanteeseen, jossa salkkuni on miinuksella "enää" -19%, joten jatkan kuukausittaisia ostoja ja säästän varalla olevan käteiskassan nopeisiin tilanteisiin tai uuteen syöksyyn.

Salkku ja säästöt tänään yhteensä noin 74 000 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti