tiistai 11. helmikuuta 2020

...ja nousu jatkuu vaan

Kurssit nousee entisestään. Ja yhä useammin mietin pitäisikö voittoja jo kotiuttaa? Ei kylläkään ollut tarkoitus, ajatus on ollut säästää säännöllisesti, ostaa hajautetusti muutamaa indeksiä ja valikoituja osakkeita sopivalle kohdalle sattuessa, ja sitten vain holdailla. Mutta jostain syystä tuntuu ettei tämä nousu voi jatkua enää montaa vuotta. Ja nyt se tuntuu vaan kiihtyneen.

Onneksi olen varannut jo kohtuullisen (vähän alle parikymmentä prosenttia koko potista) käteisposition, niin on millä ostaa sen jälkeen kun kurssit sitten joskus tippuvat. Muuten alkaisi ehkä jo ahdistaa.

Ja samaan aikaan tunnistan miten ahneus alkaa hiipiä mieleen. Jos tuon käteisosuudenkin olisi sijoittanut niin se olisi tuottanut jo useita tonneja lisää...

Salkun  ja käteispossan arvo jo yli 95 000 €.

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Olen ollut markkinoilla yli kymmenen vuotta. Oma salkku on nyt n. 120 000 ja käteisvaroja on varattu n. 80 000 romahdusta tai korjausliikettä varten.

  Riippuen tavoitteestasi on vaikea sanoa pitäisikö myydä vai ei. Itse olen todennut, etten edes 10 vuoden kokemuksella pysty ennustamaan, milloin on oikea aika myydä tai ostaa. Siksi olen noudattanut osta ja pidä taktiikkaa. Toki jos jonkin yrityksen tulevaisuuden odotuksissa tapahtuu yllättävä käänne huonompaan, voi olla aiheellista myydä.

  Huonolla tuurilla myy ja kurssinousu jatkuu tai ehkä romahdus tuleekin, mutta milloin on oikea aika ostaa osakkeet takaisin? Helposti tulee ostettua liian aikaisin takaisin ja verovaikutukset huomioiden tuollaisella veivillä ei paljon saavuta hyötyä. Lisäksi, jos rahat on tarkoitus käyttää myöhemmin tai niillä on tarkoitus luoda passiivista tuloa, ei ole väliä mitä päivän kurssi on.

  Itse en lähde myymään. Romahduksessa sitten katsotaan kestääkö pää laskevia kursseja. Lisääkään en hirveästi tällä hetkellä osta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nuo ovat kyllä hyviä pointteja, täytyy vaan pitää pää kylmänä...

   Poista