torstai 27. helmikuuta 2020

No tulihan se sieltä... Coronaa pukkaa

Niin alkoi tämä viikko melkoisella dropilla kun Corona iski tuulettimiin. Ja jatkuu yhä. Näin jälkiviisaana täytyy todeta, että olisi vaan kannattanut toimia "gut feeling" mukaisesti viime viikon lopulla ja myydä vaikka 25% osakkeista. Siitä olisi tullut hyvä tuotto, ja nyt tai lähitulevaisuudessa (?) samat osakkeet olisi kuitenkin saanut todella paljon halvemmalla takaisin. No, en tehnyt näin, ja omasta salkustani on pian lähtenyt jo useita tuhansia arvoa parissa päivässä. Eikä mitään pohjaa ole vielä nähty. Ehkä ihan hyvä harjoitella miltä tämä tuntuu, niin ei sitten joudu paniikkiin kun joskus putoaa pohja kokonaan pois. Ja missään tapauksessa en myy nyt syöksyn aikana, koska en usko että tämä pudotus jää pysyväksi. Eli arpa on heitetty!

Tein eilen jo pari ostoa eli Nokiaa, Wärtsilää ja Marimekkoa OST-tilille (putoaviin kursseihin, I know...), eli käytin hieman laskun varalle kokoamastani käteispossastani. Ehkä hieman aikaisin, mutta katsotaan myöhemmin miten viisas liike se oli. Tämän kummemmin en meinannut reagoida, vaan jatkan kuukausiostoja ja jään muuten katsomaan mihin asti lasku jatkuu. Ja jos ja kun tämä tasaantuu, niin ostan varmaan vielä hieman lisää muutamia osakkeita.

Salkun ja säästöjen arvo tänään yhteensä noin 91 900 €. Aamulla oli enemmän, illalla todennäköisesti vähemmän.

2 kommenttia:

  1. Ja niinpä niin, illalla arvo oli enää suunnilleen 90 800 €. Saas nähdä miten huomenna...

    VastaaPoista
  2. ...ja seuraavana aamupäivänä jo 88 300 €. Harkitsin jonkinlaista yritystä hyötyä syöksystä pikavoitoilla, mutta totesin että en osaa käyttää esimerkiksi sertifikaatteja taikka muita instrumentteja, joten en lähde sähläämään. Sen sijaan keskityn odottamaan pohjaa, jossa sitten jatkan ostoja, sekä miettimään mitä ostan siinä vaiheessa. Melkoinen viikko.

    VastaaPoista