lauantai 10. lokakuuta 2020

Kannattaako sijoittaminen? Ainakin toistaiseksi on todellakin kannattanut!

Olen muutamaan kertaan pohtinut koronalaskun aikana ja varsinkin nyt kuopasta nousun jälkeen sitä, että miten paljon hyötyä sijoitusharrastuksestani on tähän mennessä mahtanut olla... joskus kun salkku oli reilusti miinuksella kiroilin, että minulla olisi enemmän rahaa jos olisin vaan pitänyt rahat säästötilillä. Tai nykykoroilla ihan millä vaan tilillä. 

Tämä on tietenkin ollut ihan väärä ajattelutapa, koska en siinä huomioinut tämän hetkisen (eli teoreettisen) arvonnousun lisäksi lainkaan jo sijoituksistani saamiani osinkoja, joita on kertynyt jo melko paljon. Samoin en ollut huomioinut muutamista kaupoista jo realisoituneita myyntivoittoja, enkä myöskään maksamiani kaupankäyntikuluja. Minulla on kyllä ollut hyvin tiedossa saamani osinkokertymä (jonka näette tässä blogissa olevista seurantataulukoista), mutta en ollut viitsinyt laskea sitä yhteen tämän hetken "plussalla olon" euromäärän kanssa.

No, nyt päätin sitten naputella nämäkin luvut taulukkoon, ja yllätys oli kyllä positiivinen kun koko summa selkeytyi. Olen nimittäin tähän päivään mennessä hyötynyt joulusta 2017 alkaneesta sijoittamisestani yhteensä jo yli 13 000 €! Se on aika paljon rahaa harrastamisesta... vaikka summa voi tietysti olla rutkasti pienempi jo maanantaina jos kurssit sattuvat dippaamaan. Pitää siis muistaa että riski on tuoton hinta!

Salkkuni on tänään plussalla yli 5,5%, sijoitusten ja säästöjeni arvo on yhteensä noin 115 900 €. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti