sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Jenkkivaaleja ja koronan 2.aaltoa

Niinhän siinä kävi, että pian edellisen postaukseni jälkeen kurssit taas putosivat reilusti. Lasku alkoi jenkeistä mutta Helsinkikin tuli pian perässä. Ja ihminen keksii kyllä heti selityksen sille, kun pörssikurssit laskevat, joten syytetään sitten vaikka koronaa ja jenkkien vaalien aiheuttamaa epävarmuutta. Ei sillä, että mitenkään väheksyisin osan firmoista isojakin ongelmia juuri nyt. Edellisessä postauksessani laskemani teoreettinen "hyöty" sijoitusharrastuksestani on kurssilaskujen johdosta tällä hetkellä enää noin 6 300 €. Mikä on sekin ihan kiva summa, ja kyllä tuokin sitten taas nousee, enemmin tai myöhemmin.

Päätin että en tälläkään kertaa ala katumaan sitä, että en myynyt ennen laskua, vaan hyödynnän dipin ja ostan lisää osakkeita. Tällä kertaa päätin riskeerata ja ostaa reilusti tipahtanutta Nokiaa. Jatkoin myös indeksirahastojen hankintaa ja kasvatin vielä sotakassassa olevaa käteistä. Jos lasku jatkuu niin alan taas tekemään isompia ostoja salkun ollessa suunnilleen tasoilla -10 ja -20%. Ja jos ei, niin jatkan kuten nyt eli jatkan kuukausiostoja ja kasvatan käteisen määrää hitaasti.

Kilpailutin myös lainojani, ja vaihdoin yhden niistä toiseen pankkiin, kun omani päätti härkäpäisesti etteivät suostu laskemaan marginaalia. Tästä ei ollut mitenkään valtavan isoa hyötyä, eli enää puhutaan satasista, mutta ainahan tuonkin rahan voi laittaa vaikka sijoituksiin mielummin kuin maksaa korkoina pankille.

Salkkuni on taas vaihteeksi miinuksella vähän yli -2%, ja sijoitusteni ja säästöjeni arvo on nyt yhteensä n. 111 600 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti