lauantai 25. joulukuuta 2021

Joulun taikaa

Hyvää joulua! Taas on kuukausi vierähtänyt, ja tässä välissä tapahtui koronaviruksen omikron-muunnoksen aiheuttama korjausliike/paniikki/töyssy (salkkuni arvo laski suunnilleen 5%-yks), jonka jälkeen vielä pieni joulurallikin. Lopputulemana sijoitukseni ovat nyt plussalla noin 34%. 

Jatkoin edelleen kuukausittaisia rahasto-ostoja (Nordnetin kuluttomat indeksirahastot Suomi, Ruotsi ja Norja), lisäksi päätin nyt sijoittaa kohtalaisen osan "rommausta odottamaan" kertyneestä käteisestä pankkini tuotto-osuuksiin, joista on yleensä maksettu noin 3,5% vuotuinen tuotto. Ja ensi vuonna tavoitteena hieman isompi, eli vajaat 4,5%. Ei ole mitenkään likvidi sijoitus, mutta kohtalainen tuotto ja ainakin ihan uusi instrumentti salkkuun.

Ensi vuonna on tarkoitus edelleen jatkaa samaa linjaa automatisoidulla kuukausisäästöllä ja sijoituksella indekseihin, kunnes tapahtuu isompi korjaus/lama, jonka aikana aloitan taas suorat osakeostot. Ja jos ei tapahdu ja jos korot alkavat nousta, niin ehkä lyhennän asuntolainaa suunniteltua nopeammin. Tosin kun hieman mietin asiaa. taitaa nykyisessä salkussani olla turhan paljon suomalaisia osakkeita ja pohjoismaisia osakeindeksejä. Voisi olla järkevää sijoittaa myös jenkkimarkkinoille. Eli jossain vaiheessa voisi kyllä olla paikallaan lisätä maantieteellistä hajautusta. Löytyisipä kuluton indeksirahasto tai ETF, joka träkkäisi S&P500-indeksiä...

Sijoitusteni ja säästöjeni arvo on tänään noin 185 000 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti