perjantai 31. joulukuuta 2021

Yhteenveto vuodesta 2021

No niin, taitaa olla aika niputtaa päättyvä vuosi 2021. Toinen koronavuosi ja samalla neljäs sijoitusvuoteni meni jotenkin yllättävän nopeasti. Vuoden olisi voinut ajatella sijoitusharrastukseni osalta menevän aika hiljaiselona, tiesin jo vuoden alussa että tuleva iso remontti veisi valtaosan esimerkiksi sijoituksiin käytettävissä olevista rahoista. Lopulta pystyin kuitenkin pysymään sijoitussuunnitelmassani myös remontin ajan, eli jatkoin säännöllisiä kuukausiostoja indeksirahastoihin. 

Tein vuoden aikana myös muutamia muita ostoja, joista pääosa oli pieniä osallistumisia listautumisanteihin syksyllä. Alkuvuonna tein pari aika turhaa veivausta, joissa luovuin hyvistä nousevista osakkeista. Voittoahan niistä toki tuli, mutta enemmän olisi jäänyt käteen jos olisin pitänyt nuokin laput. Ja nyt ihan viimeisimpänä suunnitelman ulkopuolelta tehtynä tempauksena hankin nyt välipäivinä jo kauan lasketelleita Finnairin osakkeita jonkinlaista käännettä tai ainakin tammirallia odotellessa. Tämä on ihan tietoinen riskisijoitus, saa nähdä onnistuiko se.  

Ihan vuoden loppupäivinä joulupukkiralli nosti vielä salkkuani mukavasti omikron-dipistä, ja sen ansiosta vuoden 2021 aikana toinen salkkuni nousi jopa +41% ja toinen +30%. Vuoden aikana sijoitukseni ja säästöni kasvoivat yhteensä yli 57 000 €, kokonaisuus (sijoitetut rahat vs nykyinen arvo) on plussalla tällä hetkellä noin +37%. Aika kivasti siis! Sijoitusteni ja säästöjeni arvo on tänään yhteensä jo noin 188 000 €. "200K" alkaa siis jo siintää horisontissa. Ei hullumpaa!

1 kommentti:

  1. Ai niin, unohdin mainita että vuonna 2021 sain sijoituksistani osinkotuloja vähän yli 4000 €. Ihan hyvin siis sekin, mutta vuonna 2022 olisi kyllä tarkoitus nostaa osinkotuloja jonkin verran. Eli pitää ostaa indeksirahastojen lisäksi myös osinkoja tuottavia osakkeita!

    VastaaPoista